top of page

5 חברות דפוס דיגיטלי שמציתות את הדמיון

את המאמר הזה הייתי רוצה להתחיל מהשורה התחתונה, שכבר הפכה למטבע לשון: הדפוס לא מת!

הוא חי ובועט, משתנה, מתפתח וגדל. אפילו הדיגיטל, הישות הזו שאנחנו חיים בה המון ושטבעה את המושג הזה מלכתחילה, היום מזינה אותו בעצמה, וכשהם הולכים יחד - הם יוצרים עולם נפלא.


כמי שחיה ונושמת את העולם הזה כבר קרוב לשני עשורים, אני רוצה לשתף אתכם ב-5 מתוך כמה וכמה סטרטאפים וחברות ישראליות העוסקות בפיתוח וחדשנות בתחום, ומכות גלים בכל העולם בזכות טכנולוגיה פורצת דרך וחשיבה רעננה ומקורית,

חלקן עלו על גל הנפקות הטכנולוגיה שנצפה לאחרונה בבורסה בת״א. כולן חברות מצוינות, כך שהבחירה לא היתה קלה - אבל זה רק פתח לפוסט המשך :)


המשותף לכל החברות האלה, מעבר לכך שהן מייעלות תהליכי ייצור המוני, והופכות אותם לייצור מדוייק על פי דרישה - גם בכמות וגם במפרט הטכני; הוא שהן פותחות עולם אינסופי של יצירתיות, שאפשר לעוף איתה לחלל 🚀

הצעד הראשון לכך, הוא פשוט לפתוח את הראש ולהכיר את מה שיש לשוק הזה להציע.


1. מסיבית 3D- רוצה להגדיל במטר שמונים?! או: תחשבו בענק.

משחק עם סקאלה זו אחת הדרכים האהובות עליי לייצר הפתעה ומעורבות אצל לקוחות, אם מסתכלים על זה מנקודת המבט של שיווק. תארו לכם מוצר מדף קטן כמו פחית שתיה, מודפס בגובה של 1.8 מ׳. מרשים, לא?


וזו רק אפשרות אחת מני רבות. החברה הזו מציעה טכנולוגיה המאפשרת הדפסת תלת מימד מהירה של ג׳ל צמיגי, לייצור חלקים, דגמים ותבניות, עד גודל של 1.45 על 1.11 על גובה 1.8 מטר. מהירות: 300 מ״מ לינארי לשניה, 35 ס״מ גובה לשעה (לקוטר של מטר אחד).


>> חברת מסיבית העוסקת בהדפסת תלת מימד בפורמט רחב ובמהירות חסרת תקדים, הוקמה ב-2013 בלוד. לאתר החברה


2. ננופבריקה - ועכשיו תחשבו בקטנטן! הכי קטן שאתם יכולים, ועוד קצת.

גם כאן משחקים עם סקאלה, רק לכיוון השני. החברה הזו מאפשרת ייצור המוני דיגיטלי של חלקים הדורשים דיוק. כמה דיוק? עובי שכבה 2 מיקרון, רזולוציה אופקית של 1.9 מיקרון (!!!), עם פיתוח להדפסה בחומר קראמי טהור ברזולוציה של 1 מיקרון.

לשם המחשה, מיקרון = 0.001 מ״מ, עובי שערה = 0.1 מ״מ.


טכנולוגיית ההדפסה מבוססת על שימוש באור, ולא בראש הדפסה - מה שמאפשר את הדיוק הבלתי נתפס בתהליך הייצור. טכנולוגיית ה- DLP מקרינה אור על פולימר מתמצק בדיוק במקום הרצוי, ובכך נוצרות שכבות בעובי 2 מיקרון, על פלטת הדפסה בגודל של 50 על 50 על גובה 100 מ״מ. (המידע חולץ מהמאמר המצוין הזה.)


>> חברת ננופבריקה החולמת בגדול כדי שלקוחותיה יוכלו להדפיס בקטן, הוקמה ב-2016 בת״א. לאתר החברה


3. טוויין - לא התכוונתי לחתוך לכם את חוט המחשבה, אבל קבלו.

טוענים במכונה חוט לבן בצד אחד - והוא יוצא צבוע באיזה צבע או צבעים שאתם רוצים, בדיוק באורך שאתם צריכים!

הצבע מתייבש ומתקבע בסיבי החוט, והחוט הצבוע נגלל, כך שבסוף התהליך מתקבל חוט מוכן לשימוש מיידי.


זוהי בשורה של ממש לעוסקים בתפירה, רקמה וסריגה, והמפרט הטכני של המכונה בהחלט מאפשר להציב אותה כמעט בכל מקום, לרבות בבתי מלאכה ובתי עסק קטנים, לעומת מכונות תעשייתיות אחרות הדורשות היערכות לוגיסטית מיוחדת בהכנת האתר.


>> חברת טוויין סולושנס לצביעת חוטים דיגיטלית על פי דרישה הוקמה בשנת 2015 בפתח תקוה. לאתר החברה


4. ולוקס - פחית, שפופרת או בקבוק - להדפיס ישר על המיכל.

איך אומרים - שפופרת או שפורפרת? התשובה היא שפופרת, אבל מה שחשוב וחדשני בסיפור הזה, הוא שעם הפיתוח של ולוקס אפשר להדפיס עליה ישירות, גם בריצות גדולות. המדפסת הדיגיטלית של ולוקס מאפשרת הדפסה רציפה גם על השפופרת וגם על המכסה, וכיסוי של 360 מעלות של המיכל, ללא קו תפר נראה לעין.


בנוסף לתהליך הדפסה ייחודי במסלול אליפטי, החברה פיתחה גם דיו חכם, המאפשר לשלוט על התפשטות הטיפה. התכונה הזו מאפשרת לנוע בגמישות בין חדות ודיוק לבין חיסכון בדיו בהדפסה בהתאם לגרפיקה.


ואם כבר מדברים על דיו, בנוסף לצבעי היסוד CMYK, ניתן להדפיס ב-7 צבעים נוספים, מה שלפי נתוני החברה מאפשר להגיע לגאמוט כמעט כפול מהסטנדרט, ולכ-95% מצבעי הפנטון עם דלתא E קטן מ-2.0. מרשים!

מלבד הצבעים יש 3 סוגי השבחות: גלוס, מט ו״הבלטה״ (embossing).


בקיצור, עולם האריזות יכול להתחיל לחגוג עם הדפסה דיגיטלית ישירה, איכותית ומהירה (כ-250 שפופרות בדקה) לריצות ארוכות. מחכה לראות איך ייראו המדפים עם היכולות האלה כבר בעתיד הקרוב.


>> חברת Velox היחידה בעולם להדפסה-ישירה-על-צורה ברמה תעשייתית הוקמה ב-2012 בראש העין. לאתר החברה


5. דיפטק - חושבים רחוק, חושבים שקוף

בתעשיה העתיקה והמסורתית הזו, מתחיל לנצנץ כוכב של חדשנות. זכוכית היא אחד מחומרי הגלם העתיקים בעולם, ומשמשת אותנו רבות בחיי היום יום, בתעשיית הרכב, הבניין ועוד. זה חומר גלם מדהים מהרבה בחינות - הוא ססטנבילי, שקוף, וחזק עד לדרגה לא מבוטלת, וניתן לעבד אותו במגוון דרכים.


זכוכית אדריכלית מודפסת (original photo by Photo by Martin Grincevschi on Unsplash)

יש היום כמה אפשרויות הדפסה דיגיטלית על לוחות זכוכית, אבל רק בשיטה אחת ההדפסה מותכת לתוך הזכוכית והופכת לחלק בלתי נפרד ממנה - בטכניקת ההדפסה הקרמית. הטכנולוגיה של דיפטק משלבת מכונה ודיו ייעודיים, ומאפשרת הדפסה דיגיטלית צבעונית, החודרת לזכוכית ומתקבעת עליה בתהליך החיסום.


בשלב זה הזכוכית נכנסת לחימום מיידי של יותר מ-600 מעלות צלזיוס עד נק׳ התכה של שטח הפנים, וקירור מיידי באמצעות אוויר. בסיום התהליך הדפסה מתמזגת באופן מושלם עם הזכוכית, ונראית משני צידיה באופן זהה. מתקבלת זכוכית מודפסת חזקה ועמידה לאורך שנים בתנאי חוץ - חום, קור, רטיבות, קרינת שמש.


השימוש בטכנולוגיה הזו פותח עולם שלם של אפשרויות לאדריכלים ולמעצבים, המעוניינים להכניס חיים וייחודיות בעיצוב קירות וחזיתות זכוכית.


>> חברת Dip-Tech המפתחת מדפסות, דיו ועוד, להדפסה קרמית על זכוכית הוקמה בשנת 2004 בכפר סבא. לאתר החברה


---

אז מה יש לנו כאן?

הדפסה דיגיטלית בענק - וגם בקטנטן, הדפסה דיגיטלית ישירה על חוט, שפופרת וזכוכית.

קיצור משמעותי של זמני אספקה וייעול שיטות ייצור

מעבר מייצור גנרי המוני לייצור מותאם על פי דרישה

המון המון המון חדשנות, שמאפשרת לעוף עם הדמיון והיצירתיות.


מה אתם הייתם עושים אם היתה לכם גישה חופשית לכל אחת מהמדפסות האלה?

 






הכותבת: חוה ליאל מונסונגו

משקיפה על העולם מהמקום בו עיצוב, דפוס וטכנולוגיה נפגשים. יוצרת, מעצבת וגם מייעצת.


מוזמנים לעקוב אחריי בפייסבוק, באינסטגרם ובלינקדאין.



 

Recent Posts
Archive
bottom of page